Certificering First Aid Network

Vanaf nu zijn wij ook gecertificeerd voor het verzorgen van trainingen van First Aid Network. Het betreft trainingen Eerste Hulp (aan Kinderen) en Levensreddend handelen.

Deze trainingen kenmerken zich door een interactieve manier van lesgeven. Er wordt gewerkt in groepjes van 3 of 4 personen, deze gaan aan de slag met casussen en praktijkoefeningen. De docent heeft dus meer een coachende rol, staat meer tussen als voor de groep. Uitgangspunt van de trainingen is om de deelnemers meer zelfvertrouwen mee te geven. Veel kennis is vaak al aanwezig, door te doen en de juiste informatie mee te krijgen zal dit alleen maar versterkt worden. Trainingen van First Aid Netwerk worden uitsluitend verzorgt door docenten, werkzaam of werkzaam geweest in de medische hulpverlening.

Trainingen van First Aid Network sluiten aan bij de Richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad en Richtlijnen Nederlandse Eerste Hulp 2016. Daarnaast is het een wereldwijd erkend certificaat Eerste Hulpverlening.

Certificaten First Aid Network zijn o.a. erkend door NIBHV, Nikta, Nationaal Platform  Zwembaden – NRZ en Sociaal Fonds Taxi.